Het WIC   |   Kreilstraat 31  |   7101 HR Winterswijk   |   Tel: 06 81997572   |   info@hetwic.nl

Nieuws

/
13okt2016

Nieuwsbrief september 2016

  • Geplaatst door: Tessa Beusink
  • 1 Tags
  • 0 Reactie

Ondernemen is een feest!

Donderdag 29 september was het dan eindelijk zover, de bijeenkomst Ondernemen is een feest! vond om 20:00 uur plaats in het Grolsch Brouwhuys de Lange Gang in Groenlo. Ronny Degen, directeur van de Feestfabriek ‘’Alles komt goed b.v.’’, nam deze avond de circa 60 gasten mee terug naar de officiële start van de Zwarte Cross in 1997. De combinatie van zijn gepassioneerde verhalen en de sfeervolle filmpjes, zorgde voor een inspirerend en leuk verhaal. Opvallend was de groei van het aantal bezoekers van de Zwarte Cross, namelijk van 1000 in 1997, naar 220.000 in 2016. Onlangs won het evenement ook een award voor sfeervolste festival van Europa. Met de bijeenkomst eindigde ook het HCA project Duurzaam Wonen, Werken en Recreëren. De eindrapportage van het project is inmiddels bij de Provincie Gelderland ingediend. Wij bedanken ieder voor de betrokkenheid en deelname aan de diverse discussies.

 

ronny

 

Liza afgestudeerd!

Liza heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan haar onderzoek naar de Duitse consument in het winkelgebied van Winterswijk. Dit onderzoek deed zij in opdracht van de ABH-City Vereniging en is daarvoor met vlag en wimpel geslaagd. Ze heeft haar scriptie afgerond met een 8 en heeft daarmee haar opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs aan Saxion Hogeschool afgerond. Ambitieus als ze is, is ze in september begonnen aan haar Master aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Liza, nogmaals van harte gefeliciteerd en succes met je vervolgopleiding. Hopelijk tot ziens in de Achterhoek!

 

Liza

Toekomst WIC

Het WIC is de afgelopen maanden intensief bezig geweest na te gaan, of, en zo ja, op welke wijze, het HCA project kan worden voortgezet en wat daar voor nodig is. Gebleken is dat een project als het WIC in zijn huidige vorm zonder een breed draagvlak vanuit ondernemers en een subsidie vanuit de Provincie helaas niet haalbaar is.
Het bestuur heeft dan ook moeten besluiten de activiteiten van het WIC – vooralsnog – stil te leggen. Dat betekent dat het WIC geen opdrachten meer aan studenten kan verstrekken en geen bijeenkomsten meer zal organiseren zoals u dat van ons gewend was. Het spijt ons natuurlijk zeer dat dit zo heeft moeten lopen, maar soms gaan de dingen zo. Kennelijk is er geen of minder behoefte aan een WIC in deze vorm.

 

Denk vooruit

De komende weken heeft het WIC gesprekken met betrokkenen die het jammer vinden dat het WIC haar activiteiten per januari 2017 stil zal gaan leggen. Samen wordt gekeken of wellicht een nieuw initiatief gestart kan worden op basis van bestaande kennis en netwerk. Ook komen andere talentinitiatieven langs om te kijken of zij onderdelen van het werk over kunnen nemen.
Mensen die een goed idee hebben zijn welkom om hun gedachten met ons te delen.

 

CATEGORIES WIC Nieuwsbrief

Reacties